Pilot Cyberassistentie voor mkb’ers in de high-tech maakindustrie

23-11-2023
27 keer bekeken

Cyber Weerbaarheidscentrum Brainport (CWB) start met de pilot MKB Cyberassistentie om kleine ondernemers beter bestand te maken tegen cyberincidenten. Vijftig ondernemers kunnen een beroep doen op hulp van cyberprofessionals lid worden van het CWB.

Cyberaanvallen zorgen voor ernstige verstoringen in de keten van de landelijke hightech maakindustrie waarop het CWB zich richt. Maar voor bedrijven met een personeelssterkte tot vijftig fulltimers is het vaak moeilijk om te zorgen dat de organisatie aan minimale veiligheidseisen voldoet. Daar zijn meerdere redenen voor waaronder beperkte menskracht, kennis en weinig budget.

Pilot

Met subsidiegelden schakelt het CWB cyberprofessionals in die de ondernemers helpen tijdens de pilot. Het traject duurt zes tot twaalf maanden. In die periode krijgt elke deelnemer vijftig uur lang concrete hulp bij het verbeteren van hun cyberweerbaarheid. CWB-directeur Paul van Nunen: “Het doel van de pilot is tweeledig. In de eerste plaats willen we de cyberweerbaarheid vergroten van het mkb in de hightech maakindustrie en de toeleverende keten. In de tweede plaats willen we tot een praktisch voorbeeld komen hoe organisaties het mkb beter kunnen ondersteunen met hun cyberveiligheid wat door veel ondernemers als lastige materie wordt ervaren.”

Nieuwe regelgeving

De pilot MKB Cyberassistentie komt een klein jaar voordat in Europa nieuwe regelgeving gaat gelden op het gebied van netwerk- en informatiebeveiliging. Van Nunen: “De toekomstige wet raakt bedrijven in meerdere sectoren, inclusief de maakindustrie en richt zich vooral op bedrijven met meer dan vijftig medewerkers. De keten is echter zo sterk als de zwakste schakel. Daarom willen we juist kleinere ondernemingen helpen om de risico’s in de branche terug te dringen.”

Aanmelden

Aanmelden voor de pilot kan via de CWB website. Hier vind je ook meer informatie over de pilot. Aanmelden voor de pilot kan tot 15 januari 2024. De plaatsen zijn beperkt, dus wees er snel bij! De eigen bijdrage bedraagt minimaal 250 euro en maximaal 2.200 euro dankzij financiële steun van onder andere de Europese Unie en het Ministerie van Economische Zaken. 

Afbeeldingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen        

Aanmelden

 

 

Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?

 

Contact

Stichting Innovatiehuis de Peel
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
+31 6 18 96 02 18

Mail naar het secretariaat

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Strategisch partner van Brainport Development en samenwerkend in Brainport Eindhoven.

Cookie-instellingen