Biobased bouwen

Duurzaamheid

Agro

 

Biobased bouwen

Biobased bouwen met natuurlijke duurzame materialen is een beweging die niet meer te stoppen is. Maar hoe breng je de keten van teelt tot toepassing tot stand? Dat is de uitdaging waar we samen voor staan. Een flink opdracht, maar daar laten we ons niet doortegenhouden. Samen met boeren, bouwers, ondernemers, maar ook studenten gaan we onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken in onze ambitie om biobased te gaan bouwen in de Peel.

Van plant tot plaat

De vernatting van de Peel biedt kansen voor het verbouwen van natte teelten. De lisdodde is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor. 

Met het telen van de lisdodde verdient niet alleen de boer een goede boterham. Door de sterke vezelstructuur en hoge isolatiewaarde kan de kattenstaart gebruikt worden als biobased bouwmateriaal. Denk hierbij aan plaatmateriaal en isolatiemateriaal in de bouw.

Heb je een vraag?

Hi! Ik ben Sonja, projectmanager. Ik help je graag verder. Stuur mij een mailtje!

Contact

  

 Start

September 2022

  

Projectmanager

Sonja van Uden

  

Partners

Metropoolregio Eindhoven en Provincie Noord-Brabant

 

 

 

Proefveld in Helmond

In september 2020 is de eerste Grote Lisdodde aangeplant op een perceel in Helmond. Inmiddels is dit veld volgens velen het beste Lisdodde perceel in Nederland. Het proefveld wordt intensief bezocht en onderzocht op biodiversiteit, waterkwaliteit, gewasopbrengst en CO2 effecten.

 
 

Gerelateerd nieuws

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen        

  Aanmelden

   

   

  Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?

   

  Contact

  Stichting Innovatiehuis de Peel
  Automotive Campus 30
  5708 JZ Helmond
  +31 6 18 96 02 18

  Mail naar het secretariaat

  Nieuwsbrief

  Aanmelden nieuwsbrief

  Strategisch partner van Brainport Development en samenwerkend in Brainport Eindhoven.

  Cookie-instellingen