MKB’ers ontdekken de kracht van AI: Helmond Start en Innovatiehuis de Peel slaan handen ineen

Rosa Jonker 05-04-2024
82 keer bekeken 0 reacties

Cor van de Waterlaat, coördinator van Helmond Start, bezocht vorig jaar een artificial intelligence workshop van Innovatiehuis de Peel in de Cacaofabriek.

Hij was onder de indruk van de kansen van AI en ChatGPT voor het mkb en vroeg digimakelaar Florence Bongers-Rijnders om een inspiratiebijeenkomst te organiseren voor Helmond Start. De eerste bijeenkomst was een groot succes met ruim 60 aanmeldingen. Het begin van een strategische samenwerking tussen Helmond Start en Innovatiehuis de Peel!

Helmond Start is een initiatief van de Gemeente Helmond om nieuwe ondernemers in Helmond een goede start te geven. Waarom? Cor legt uit: ‘Omdat ondernemers hard nodig zijn om de economie draaiende te houden. Mede dankzij nieuwe ondernemers blijft Helmond een aantrekkelijke locatie voor bedrijven om zich te vestigen.’ Helmond Start organiseert maandelijks bijeenkomsten voor zowel startende als bestaande ondernemers om kennis te delen, elkaar te inspireren en hun netwerk uit te breiden.

Oren en ogen openhouden

Met 17 jaar ervaring als zelfstandig bedrijfskundig adviseur voor MKB-ondernemers, weet Cor als geen ander wat er speelt in de ondernemerswereld. ‘Als ik ondernemers vraag of ze AI al gebruiken, krijg ik vaak ontwijkende antwoorden. ‘Dat speelt niet bij ons’, ‘Ik doe er nog niets aan’ of ‘Ik vertrouw het niet’. Maar als ondernemer moet je op de hoogte zijn van technologische ontwikkelingen. Als je je alleen richt op je eigen vakgebied, dan ben je simpelweg geen ondernemer. Als ondernemer moet je altijd je oren en ogen openhouden.’

AI is onmisbaar voor ondernemers

Cor maakt, zoals hij het zelf op zijn LinkedIn-profiel omschrijft, los wat vast zit, en vast was los zit. Dat bleek ook wel uit de grote interesse voor de workshop over AI en ChatGPT en het kennisniveau van de deelnemers. ‘Tijdens de opening werd er gevraagd hoeveel ondernemers al bekend waren met artificial intelligence 80% van de aanwezigen stak de hand omhoog. Dat was vorig jaar heel anders, bij de eerdere workshop kende slechts 20% van de deelnemers AI.’ Ondanks dat de deelnemers al bekend waren met AI, vielen de monden open toen sprekers Guido van Gageldonk en Jaap Schepers (Afdeling Online) vertelden hoe Artificial Intelligence en ChatGPT zijn uitgegroeid tot een onmisbaar gereedschap voor vooruitstrevende ondernemers.

Vervolgsessie voor verdieping

Deze eerste sessie voelde als een veelbelovende start. ‘Voor mij is dit het begin van een constructieve samenwerking met Innovatiehuis de Peel. De deelnemers waren erg enthousiast. Daarom organiseren we in april twee vervolgsessies als verdieping. Zoals verwacht zitten deze workshops al vol. In overleg met Florence en Jaap hebben we besloten om in mei nog eens twee extra workshops te verzorgen voor de ondernemers van Helmond Start!’

Gratis workshops voor verenigingen

Ben jij lid van een ondernemersvereniging, parkmanagement of netwerkorganisatie uit de Peel? Willen jullie, net als de ondernemers van Helmond Start, alles weten over de nieuwste AI ontwikkelingen en ChatGPT? Neem contact op met onze digimakelaar Florence Bongers-Rijnders voor meer informatie over onze gratis workshops.

Helmond Start AI Workshop

Afbeeldingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen        

Aanmelden

 

 

Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?

 

Contact

Stichting Innovatiehuis de Peel
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
+31 6 18 96 02 18

Mail naar het secretariaat

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Strategisch partner van Brainport Development en samenwerkend in Brainport Eindhoven.

Cookie-instellingen