Ontdek onze projectenIn de Peel werken we samen aan innovatie. Bekijk onze projecten en sluit je aan!

Maakindustrie

Hydrologisch herstel van de Peel

Ons klimaat verandert, daar kunnen we niet omheen. Het voorjaar en het najaar is nat, de zomers heet en droog. In de Peel hebben we in het verleden vaarten aangelegd en de grond drooggepompt om veen te winnen. Daar lopen we nu tegenaan. Zonder water is er immers geen later. Daarom is een hydrologisch herstel van de Peelregio hard nodig.

Zonder bodem en water, geen later

Samen met boeren, bouwers, fabrikanten en onderzoeksinstellingen staan we voor een flinke opdracht. We onderzoeken hoe we elkaar kunnen versterken in onze ambitie om de Peel te vernatten en ons landschap in balans te brengen. Het moet, maar het biedt ook kansen. Voor nieuwe manieren van denken, doen en zelfs nieuwe business modellen. 

Heb je een vraag?

Hi! Ik ben Sonja van Uden, projectmanager. Ik help je graag verder. Stuur mij een mailtje!

Contact

  

 Start

 Juli 2022

  

Projectmanager

 Sonja van Uden

 

 

 

https://innovatiehuisdepeel.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/janke-van-dijk-q3xkxptif69tcunk7h869jltnlrepptk83ueiy60ug.png

https://innovatiehuisdepeel.nl/wp-content/uploads/elementor/thumbs/groep-biobased-bouwen-1-q3xqpjwtkes8gwrelbehl3iy6pd4oewy4sreli091k.jpg

 

 

 

Biobased bouwen: van plant tot plaat

Door de sterke vezelstructuur en hoge isolatiewaarde kan de lisdodde gebruikt worden als biobased bouwmateriaal. Denk hierbij aan plaatmateriaal en isolatiemateriaal in de bouw. Met het naderende bouwbesluit met een verplicht percentage aan te gebruiken duurzame bouwmaterialen, is biobased bouwen een enorme kans voor bouwers. Maar hoe breng je de keten van teelt tot toepassing tot stand? Dat is de uitdaging waar we met de hele keten aan werken.

Lees meer over Biobased Bouwen

Harold-van-de-Ven-biobased-bouwen

 

 

https://innovatiehuisdepeel.nl/wp-content/uploads/2023/06/possible-landscapes-de-peel_maquetteinstallatie-c-about.today-2023_05_232722_lr.jpg

Possible landscape De Peel

Hoe ziet het toekomstperspectief van de Peel eruit? Bij de Natuurpoort de Peel in Deurne kun je de maquette van Biobased Creations (van Lucas de Man) bekijken over de natte gronden van de Peel en het behoud van de natuur. Daar kun je samen in gesprek gaan over de kansen die dit mogelijke landschap voor iedereen biedt.

Lees meer over Possible Landscapes

 

 

 

Gerelateerd nieuws

  Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen        

  Aanmelden

   

   

  Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?

   

  Contact

  Stichting Innovatiehuis de Peel
  Automotive Campus 30
  5708 JZ Helmond
  +31 6 18 96 02 18

  Mail naar het secretariaat

  Nieuwsbrief

  Aanmelden nieuwsbrief

  Strategisch partner van Brainport Development en samenwerkend in Brainport Eindhoven.

  Cookie-instellingen