Ontdek onze projectenIn de Peel werken we samen aan innovatie. Bekijk onze projecten en sluit je aan!

Zorg 

Medewerker van de toekomst

In samenwerking met VNO-NCW Brabant Zeeland heeft Innovatiehuis De Peel het project Medewerker van de toekomst gelanceerd. Het doel is om in 5 jaar tijd het aantal laaggeletterden onder werkenden in de Peel met 50% te verminderen. Met dit project wil Helmond-De Peel als regio koploper worden op het gebied van een leven lang leren voor studenten, werkenden en niet werkenden.

Werkgevers die mee willen doen, kunnen zich aanmelden. Voor de eerste 500 medewerkers die meedoen ontvangt de werkgever een mooie financiële bijdrage. 

Start

Oktober 2019

Projectmanager

Rob Bogman

Partners

VNO-NCW, Bibliotheek Helmond, Oog voor Lezen

 

 

Heb je een vraag? 

Hi! Ik ben Rob, projectmanager. Ik help je graag verder. Stuur mij een mailtje!

Contact

 

 

Pilot Circulware

Lezen steeds belangrijker door digitalisering

Maar liefst 5 tot 10 procent van alle zware bedrijfsongevallen in Nederland wordt veroorzaakt door taalproblemen. De verwachting is dat dit percentage door de digitalisering alleen maar zal toenemen. Goed kunnen lezen is daarom erg belangrijk. Op het werk, maar ook om mee te kunnen doen in de maatschappij.

Vaak schamen mensen zich wanneer zij niet goed kunnen lezen. In de loop der tijd hebben zij allerlei manieren ontwikkeld om leesproblemen te verbloemen. Hier samen met de werkgever aan werken, voelt als een enorme opluchting.

 

Programma op maat

Een test laat zien wat het individuele leesniveau van een medewerker is. Vervolgens wordt er een programma op maat gemaakt van 15 weken. Na deze periode is het leren lezen ingebed in de organisatie en is er aansluiting gemaakt met partners zoals de bibliotheek of een taalhuis netwerk. Zo blijven medewerkers werken aan hun ontwikkeling en wordt hun talent optimaal benut binnen een bedrijf.

Pilot Circulware

 

Gerelateerd nieuws

  • Geen resultaten gevonden

    Je zoekopdracht leverde helaas geen resultaat op. Controleer de spelling of probeer het opnieuw met een andere term.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om nieuws, inzichten of ideeën te ontvangen        

Aanmelden

 

 

Onze Peelregio is een regio van makers. Het maken verbindt sectoren én verbindt De Peel met ondernemerschap elders. Maar de wereld verandert razendsnel. Hoe blijf je aangehaakt?

 

Contact

Stichting Innovatiehuis de Peel
Automotive Campus 30
5708 JZ Helmond
+31 6 18 96 02 18

Mail naar het secretariaat

Nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief

Strategisch partner van Brainport Development en samenwerkend in Brainport Eindhoven.

Cookie-instellingen